Livrare 24.11.2020

Ce am primit astazi

Incepem cu lista de peste si fructe de mare proaspete livrate astazi si continuam cu recomandarile noastre - care sunt cei mai interesanti pesti, cum sa ii gatiti si alte sfaturi.

- preturi in lei / kg -

Creveti acvacultura 75
Calamari 58
Creveti salbatici 164
Creveti Rosii de Grecia 42
File de ton proaspat 149
Barbuni 119
Dorada 400/600g acvacultura 41
Dorada salbatica 109
Dorada rosie salbatica 236
Sea Bass salbatic 122
Sea Bass 400/600g acvacultura 41
Monkfish file 144
Fly Fish 122
Scoici 16
Bacalliaro 64
Bacalliaro mare 96
Cicale 34
Spada 144
John Dory 125
Langustine 277
Dentex 227
Palamida 52
File de somon (calitate sashimi) 164

Toate produsele se pot livra oriunde in Bucuresti si imprejurimi in conditii optime. Pentru comenzi puteti suna la numarul 0757535004.


Ce recomandam

Bacalliaro

Un fel de var mai mic al codului, probabil l-ati intalnit in multe taverne daca ati vizitat Grecia. E un peste cu carne alba, dulce, fara multa grasime si cu un gust nu foarte intens.

Il puteti gati la cuptor sau prajit – e prea sensibil pentru gratar sau tigaie (exista riscul de a se dezintegra).

Noua ne place foarte foarte mult prajit, dar cu crusta de pesmet, ca un fish and chips facut de un britanic dupa 3 ani de stat in Grecia. Reteta e simpla, ca la snitele – dupa ce curatati pestele il dati prin pesmet, faina si optional ou batut ca sa lege totul mai bine. Ordinea ideala ar fi totusi ou, faina, pesmet . Dupa care il prajiti in tigaia cu ulei incins, 4 minute pe o parte, 4 minute pe cealalta pana cand capata o crusta aurie. Scurs de ulei pe prosop de hartie si gata de mancat. Daca tot e pe prajeala… evident cartofi prajiti si o bere rece.

Monkfish

Nu stim cum sa incepem altfel decat prin a spune ca e un peste urat. Foarte foarte urat. Atat de urat ca 70% din el nu se mananca si e destul de greu de curatat.

Dar.

Pentru cine are rabdare cu el, e probabil unul din cei mai versatili pesti ai Mediteranei. Ce ati primit in pachet e coada lui, practic unul din cele 2 lucruri care se pot manca din acest peste. Foarte carnos, cu foarte putine oase (practic doar sira spinarii), cu carne ferma, foarte bine texturata si fara multa grasime. Are un gust foarte putin intens ceea ce il face ideal pentru a fi gatit cu sos (sub orice forma – in tocane, in tigaie, la cuptor, sos sa fie).

Ca sa incepem cu ceva usor, va recomandam o varianta de gatire insipirata de coasta Amalfitana.

Veti avea nevoie de sos de rosii (incercati un bullion din piata, usor picant, sau daca nu aveti drum, puteti lua si o conserva din supermarket ca sa nu afectam prea mult echilibrul macroeconomic precar). Daca mergeti pe varianta de conserva, sfatul nostru e sa adaugati si 2 lingurite de dublu concentrat de rosii (cea mai buna varianta e brandul Sultan) ca sa se apropie mai mult de gustul de rosii. De aici devine mai usor. Sa aveti la indemana: ceapa rosie, usturoi, tulpina de telina (sau Apio, varianta fancy), masline, rosii cherry, optional cateva capere murate si lamaie.

Intr-o tigaie incingeti uleiul, caliti ceapa si usturoiul 2/3 minute, dupa care adaugati legumele si le mai gatiti cateva minute pana prind culoare. Turnati sosul de rosii (sau conserva imbunatatita), ajustati cu sare si piper dupa gust si lasati la foc mic sa se lege sosul, amestecand constant. Intre timp in alta tigaie pregatiti coada de monk 3 minute pe fiecare parte pana cand prinde culoare. Transferati pestele in tigaia cu sos si mai gatiti 7-8 minute pana cand pestele se strange si il puteti desface usor de pe os. La sfarsit presarati putina coaja de lamaie peste si totul e gata.

Alte sortimente livrate astazi 24.11.2020